Retraites

Retraites

Ons burn-out programma is zover bekend verreweg de meest complete en diepgaande aanpak van burn-out op de Nederlandse markt. Het is speciaal ontwikkeld om alle symptomen en onderliggende oorzaken die chronische stress en burn-out veroorzaken, aan te pakken.

Onderzoek heeft de specifieke karaktereigenschappen en overlevingsmechanismen, die een risico vormen voor burn-out, aangewezen. Hiervoor hebben we een 7-daagse cursus ontwikkeld die 7 thema’s die burn-out patiënten gemeen hebben, aanpakt. Gedurende de cursus zullen alle beperkende en ondermijnende overtuigingen, emotionele reacties en gedragingen, die met stress en burn-out worden geassocieerd, op een holistische wijze worden aangepakt.

Al onze individuele en groep therapieën, trainingen, activiteiten en interventies die elke dag voorbij zullen komen, staan in het teken van het dag-thema met als doel alle obstakels om te herstellen en te transformeren, weg te halen. De combinatie van individuele aandacht en plan van aanpak, gecombineerd met de multidisciplinaire groepsdynamiek mogelijkheden maken van deze cursus de potentieel meest effectieve aanpak beschikbaar.

Waarom een multidisciplinaire, holistische aanpak?

Burn-out is net zo veel een mindset probleem als oververmoeidheid, een emotionele tegenslag en een lading lichamelijke klachten. Lichaam, verstand en emotie hebben samen de patiënt op zijn knieën gekregen, dus moeten alle drie ook worden geholpen om een herstelproces snel van de grond te krijgen.

Hiernaast houden soms ook onbewuste overtuigingen een herstel tegen. Daarom maken wij ook gebruik van hypnotherapie om blokkades weg te halen die niet goed via een rationele weg verwijderd blijken te kunnen worden. Hypnotherapie die in toenemende mate ook in ziekenhuizen haar effectiviteit bewijst (zie onderzoek kinderafdeling AMC 2019).

Al onze psychotherapie, hypnotherapie en body-based therapie, naast de training en consultancy ervaring zullen tijdens de retraite dagelijks worden ingezet. Deze mogelijkheden zullen daarnaast ook worden aangevuld met de ervaring van onze business partners met betrekking tot voeding, wellness en andere benodigdheden om het herstel te kickstarten.

Naast de vele groepsactiviteiten, zal ook tijd zijn voor individuele sessies met zowel de trainer als de therapeut om specifieke en privé issues aan te pakken.

Deze cursus is gegeven in de vorm van een retraite. De reden hiervoor is tweeledig. Onderzoek heeft uitgewezen dat cliënten bij reguliere (wekelijkse of minder frequente) therapie of coaching, bij thuiskomst en verblijf op het werk, deels terugvallen in oude gewoonten en daarmee verandermomentum verliezen. Dit is aanzienlijk minder het geval bij retraites. Hiernaast geven retraites meer toepassingsmogelijkheden voor de in burn-out hard nodige energie-gevers.

Aan het einde van de retraite week zullen onze klanten na verwachting een heel eind op weg zijn in hun herstel. Om het herstel te borgen, wordt gedurende de week een gereedschapskist vol hulpmiddelen geleverd die het energieniveau zullen handhaven, zelfs nog kunnen verbeteren en toekomstige burn-outs zal kunnen verminderen.

Aangezien de therapeut Ierse is die decennia in Nederland heeft gewoond en de trainer Nederlander die jarenlang in de USA heeft gewoond en gewerkt als instructeur, kan de cursus zowel in vloeiend Engels als Nederlands worden gegeven.