Over ons

Over ons

Therapeut, coach, yoga docente

Ik ben een integratieve therapeut uit Ierland met een praktijk aan de Ceintuurbaan in Amsterdam. Ik heb vele jaren ervaring met het helpen van mensen met mentale, emotionele en fysieke problemen. Ik begon als yoga-docente in de jaren negentig en specialiseerde mij in revalidatie en stress-gerelateerde symptomen. In 1997 slaagde ik voor een vierjarige opleiding en begon een praktijk voor lichaamsgerichte therapie. Na een paar jaar werd duidelijk dat lichaamsgerichte therapie weliswaar veel mogelijkheden heeft om emotionele blokkades en stress een weg te geven uit ons systeem, maar velen het toch nodig hebben om deze emoties een plek te geven in hun leven.

Om hen te helpen volgde ik een jaar cursus in coaching en counseling bij het ACC. Deze cursus ging mij echter niet diep genoeg en ik volgde een driejaarsopleiding integratieve therapie bij BGL en Partners, een privaat instituut voor psychotherapie opleiding. Ik behaalde het diploma in 2011 en geef integratieve psychotherapie sindsdien.
Integratieve therapie heeft mij geleerd verschillende interventies te gebruiken vanuit verschillende therapie en counseling disciplines in verschillende situaties. Sommigen hebben het meeste baat van Rogeriaanse counseling, sommigen reageren beter op hypnotherapie en anderen op Innerchild, regressie of Gestalt. Ik kan ook een combinatie geven aan therapie om een op maat gemaakte therapie toe te passen. Ik heb veel inzicht in de problemen van expats, aangezien ik zelf een immigrant ben en begrijp de onderwerpen en problemen waar expats mee te maken krijgen in het nieuwe land.
Ook ben ik zeer ervaren in de behandeling van psychosomatische problemen, als stress en angsten als fysieke klachten wordt ervaren. Ik heb veel mensen succesvol van burn-out klachten afgeholpen en ik heb velen geholpen met het rouwproces na het verlies van een dierbare. Mensen die willen focussen met oplossingsgerichte coaching hebben aan mij ook een goede partner, omdat ik ook houd van een praktische aanpak om specifieke doelen te bereiken. Werkend aan de interne en de externe blokkades om de doelen te bereiken.

Werken met mensen en hen ondersteunen in hun groeiproces is mijn passie. Aangezien zo enorm veel mensen afbranden in onze samenleving, heb ik besloten mij te specialiseren op burn-out. Daarmee gebruikmakend van alle gereedschappen die mij integratieve psychotherapie bied. Dat het nodig is om zowel aan lichaam, geest als emotie te werken, naast onbewuste obstakels, werd mij al gauw duidelijk. Om de neerwaartse spiraal te doorbreken, moeten alle grote oorzaken aangepakt worden. Het was dan ook fijn te zijn dat de effectiviteit en zo de herstelsnelheid veel hoger kon dan de gebruikelijke acht maanden herstel uit een ‘standaard’ burn-out herstelproces. Ons burn-out preventie en herstel programma is de volgende trede in mijn professionele en persoonlijke ontwikkeling. Ik kijk er naar uit om mijn passie en mijn vaardigheden met de retraite deelnemers nog veel te mogen delen, naast mijn geloof in hen en hun eigen vaardigheden.

Sinead Daly

LinkedIn

Senior Trainer HRM-consultant

Geboren ben ik in ‘de hel van ’63’. Dat wil zeggen met min 15 graden toen de zwaarste elf-stedentocht in de geschiedenis werd gepland. Vanaf jongst af aan was mijn leven vol uitdagingen die mij vormden en gaven dat voor mij een probleem weer een uitdaging is waarvan ik graag gebruik maak om te leren en van alles wat ik als generalist te bieden heb, in te zetten.
Vanaf dat ik vier was wist ik dat ik piloot wilde worden. Toen ik dat was met 18, ontdekte ik dat dit weliswaar een leuke hobby is, maar dat dit niet is waar ik echt blij van word. Ik vond het veel leuker als vlieginstructeur te werken dan als charterpiloot. Ik vond het uitvogelen waarom de vliegclub waar ik vloog zo weinig klanten kreeg, leuker dan ze zelf rond te vliegen.
1987 ging ik bedrijfskunde studeren aan de Universiteit Twente en ging daarna de organisatie-advieswereld in. Veel uitdagingen, veel belevenissen, veel mensen ontmoeten en juist dat vele vond ik uitdagend tot ik met de jaren meer diepgang wilde. Van ICT-consultant naar HR-consultant, naar Werving & Selectie, naar meer training en vooral persoonlijke ontwikkeling van mensen in organisaties.Mijn leven is een ontdekkingsreis geweest naar waar mijn kracht lag en ik ontdekte dat dit was bij anderen in hun kracht te zetten.

Persoonlijk vind ik het fijner om te geven dan te krijgen en dat gaf dat ik mij ook helemaal gaf tot ik leeg was in mijn huwelijk. Een echtscheiding volgde in 2008, samen met het stoppen van het eigen trainingsinstituut, na tien jaar investeren erin. Ik ging werken als Senior HRM consultant maar na een auto-ongeval met whiplashklachten als gevolg en met de economische crisis waarin consultants inzet niet veel werden gevraagd, werd mijn contract niet verlengd. Consultant en trainers vacatures waren er niet veel meer en ik wilde niet werkloos worden. Ik besloot de verkoop in te gaan omdat ik als ondernemer aan acquisitie kon doen en daar was nog werk te vinden. Ik werd er niet echt gelukkig van, ook al vond ik het wel fijn om fondsen te werven voor Goede Doelen. Jarenlang werd ik verder leeg getrokken door mijn werk en andere privéproblemen. Ik had hoge bloeddruk, dagelijkse hoofdpijnen en vergeetachtigheid. Al deze klachten liet ik medisch onderzoeken, maar deze gaven geen verklaring voor mijn klachten.

Met de hulp van mijn tweede vrouw ontdekte ik dat ik nog in een burn-out zat. Ze hielp me er snel uit en gaf dat ik mij door mijn veel te lang rondlopen met extreme klachten in wilde gaan zetten voor burn-out cliënten. 2020 besloten wij Empower Ability onder Healthy Choices te zitten en samen burn-out preventie en herstel retraites te organiseren. Daar zijn wij nu mee aan de slag.

Clement Faber

LinkedIn