Gereedschapkist

Gereedschapkist

Empower Ability gaat niet (alleen) een intensieve cursus geven omdat we ons werk leuk vinden en een retraite doen, omdat het lekker is om er even uit te zijn en even weg zijn wat tijdelijke baten kan geven aan onze deelnemers. We willen deelnemers empoweren om hun vermogens te gebruiken zichzelf uit de neerwaartse spiraal te trekken en in de toekomst de juiste keuzen te maken. Getracht zal worden de deelnemers het vertrouwen te gegeven dat van nu af aan zij zichzelf kunnen redden. Kortom we willen ons en hopelijk ook alle andere betrokken hulpverleners overbodig maken. Dan hebben we ons werk goed gedaan.

Ons doel is om alles dat is geleerd en ervaren gedurende deze intense week zal blijven hangen lang nadat men terug is in het dagelijkse leven vol met stressors. Als we ons werk goed gedaan hebben, zullen onze deelnemers terug kunnen vallen op de geleerde technieken en gewoonten die hen zullen helpen om gezonde gewoonten en keuzen te maken. Daarmee zorgen zij dan concreet voor bijvoorbeeld een gezonde werk-privé leven balans (extra moeilijk met thuiswerk in voortdurende Corona-tijden), naast een emotionele balans als men met de zeker opkomende stressfactoren wordt geconfronteerd in de toekomst.

Succes wordt geborgd door de volgende zaken:

  1. Een werkboek gevuld met praktische oefeningen, die zelfreflectie stimuleren en de negatieve innerlijke stemmetjes tot zwijgen moeten brengen.
  2. Er zal een simpele stap voor stap-aanpak in staan, die deze stemmetjes van de interne criticus, de twijfel aan jezelf en de behoefte om te pleasen, tot zwijgen zullen brengen.
  3. Deelnemers zullen worden aangemoedigd de hypnose sessies op te nemen op hun mobiel om deze scripts te beluisteren in de toekomst waar dit nodig is. Onderzoek heeft aangetoond dat er een enorm positieve impact is bij herhaling hiermee in veranderingsprocessen.
  4. De Power Point-dias van de trainingen worden meegegeven in een werkboek, zodat het geleerde kan worden nagelezen en de nieuwe mindset kan worden vastgehouden.
  5. Non-violent communication vaardigheden (Marshall Rosenberg) zullen worden aangeleerd. Deze kunnen toekomstige communicatie vergemakkelijken en stressfactoren verminderen.
  6. Dagschema’s zullen worden aangehouden en meegegeven om een gezonde balans te handhaven en niet weer te werken tot men er weer bij neervalt.
  7. We zullen ademhalingstechnieken bijbrengen die stress kunnen verminderen en het zenuwstelsel kunnen ontspannen. Zowel preventief als curatief.
  8. Hiernaast zullen afhankelijk van de deelnemers nog een aantal hulpmiddelen specifiek voor die groep worden aangeboden.