Locatie & Prijzen

Locatie & Prijzen

Na bijna een jaar van voorbereiding met studie, planning, netwerking enzovoorts waren wij klaar voor de start van onze retraites. De omvang van het probleem, de complexiteit ervan en de vereisten om het aan te pakken zijn gigantisch en dus moest dit zorgvuldig gebeuren. De geplande locatie om herstel te helpen bewerkstelligen was en zal na het Corona vaccin zijn, Connemara in het westen van Ierland. Ondanks de ruige schoonheid van West Ierland, zal deze locatie de nodige wenkbrauwen doen fronsen want gebruikelijk is mensen naar warme, zonnige locaties te zenden. Doel is echter om het zonnetje van binnen te krijgen en niet van buiten afhankelijk te zijn en de magie van Ierland kennen de meesten die in Ierland zijn geweest, waar de natuur en de mensen warmte brengen.

In Nederland hebben we voor de eerste retraites echter mooie locaties gevonden, waar gezond eten en wellness (zolang verantwoord met Covid19) zal worden geboden en ver genoeg van de dagelijkse werkelijkheid, zodat echt sprake zal zijn van weg van het allemaal.

De kosten van de locaties, met kost en inwoning, wellness en andere activiteiten, zijn allen meegenomen in de retraite kostprijs. Net als de geplande bijna 200 uur directe uren in totaal van therapeut, trainer en andere ondersteuning tijdens de retraite en in voorbereiding ter verkrijging van het individuele behandelplan en de rapportage na de week. Deze geplande uren zijn inclusief vele uren beschikbaarheid in de down time ter begeleiding van de deelnemers waar dit nodig wordt bevonden. Dat klinkt als een boel werk en weinig rust. Echter bewezen is dat niets doen alleen niet het meest productief is voor herstel. Deelnemers kunnen er echter wel voor kiezen om zich terug te trekken waar gewenst. De retraiteleiders zullen echter beschikbaar blijven tot laat in de avond voor individuele hulp en aandacht.

De totaalprijs voor de retreats, inclusief het verblijf, activiteiten en alle benodigde presentaties, onderzoeken, gesprekken vooraf en rapportages en overleg achteraf bij de overdracht, bedraagt € 3.775, – per deelnemer. De therapie-uren worden normaal gesproken deels vergoed door de aanvullende dekkingen van zorgverzekeraars.

Een lineaire berekening van de gemiddelde kosten gevonden door TNO geeft dat een burn-out gemiddeld per maand €10.000,- kost, exclusief vervangingskosten. Met een besparing van vier maanden zou dan ook minstens € 40.000,- per werknemer worden bespaard. Na de genoemde investering in het personeel en bijvoorbeeld een begeleidingstraject bij de Burnout clinic van ruim € 4.000,- en onze retraite `a € 3.775,- (inclusief alle kosten erom), zou dat tot 80% overlaten van het kostenbudget van burn-out gevallen, die elders in de organisatie kunnen worden ingezet.

Onze uurtarieven zijn:

Therapie € 85,- per uur (BTW vrijgesteld en deels vergoed door zorgverzekeringen)

Coaching € 85,- per uur exclusief BTW

Training/Consultancy € 100,- per uur exclusief BTW

Organisaties die een retreat van tussen 6 en 10 deelnemers geheel kunnen vullen, zal de retreat geheel gericht worden op die organisatie, inclusief korting op HRM-advies, aangezien de trainer ook senior